2021. február 1., hétfő

17. Flourish and Blotts


April hatalmas mosollyal az arcán lépett be az üzletbe. Imádta a könyvek illatát, a helyiség színeit, a hangulatot amit a falak árasztottak. Egyszerűen csodálatos volt az egész. Sokszor csak benézett, leült egy sarokba és olvasgatott. Most is ez lett volna a terve, de egy hideg pillantás kizökkentette. A jeges szempár szúrósan vizslatta. April arca piros lett, akár a rubin. Zavartan ült le a megszokott sarokba, ölébe vett egy vaskos kötetet, de a címére sem emlékezett. Csak figyelte az előtte elterülő cirádás betűket és igyekezett felfogni minden szót. Sikertelenül. 

Severus nem volt képes levenni a tekintetét, csak figyelte a lányt, ahogy kipirult arccal belemélyed a kiválasztott könyvbe. Ajkait zavartan rágcsálta, amit a fiú kifejezetten izgatónak talált. Szíve szerint segített volna neki benne. Szíve? Miről is ábrándozik ő itt? Volt neki egyáltalán olyan? A közvélemény más állásponton volt. 

-Szia! Mit csinálsz? - állt meg Snape előtt a vörös hajú szépség. 
-Lily... én csak elgondolkodtam. - köszörülte meg a torkát. Snape még a szokásosnál is sápattabb volt. Hogy gondolta, hogy másik lányról ábrándozik? Másikat figyel, mikor itt van előtte élete szerelme. Undorodott magától. Ő Lilyt szereti, April egy senki a szemében. 

April Corran hatalmas sóhaj közepette vette tudomásul, hogy elmúlt a varázs. Severus figyelme örökké Lilyt illeti, akárhogy is szeretné, ha észrevenné. Egyetlen pozitívum az volt, hogy végre megértette az ölében fekvő könyv lapjait. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése