2021. január 26., kedd

16. Defence Againts the Dark Arts


Néztem ahogy idegesen, remegő kezekkel kiáll az osztály elé. Arcát pír borította, ami tükrözte zavarát. Szemeivel a cipője orrát pásztázta, mintha ez megmenthetné bármitől is. 
-Mr. Longbottom, kérdeztem valamit. - dörrent keményen Piton hangja. 
A teremben megfagyott a levegő, még a festmények lakói is elbújtak a tanár szúrós tekintete elől. Néma csend telepedett a diákokra, amitől Neville helyzete nem lett egyszerűbb. 
-Nem... nem tudom tanár úr. - suttogta alig hallhatóan. Szurkoltam, hogy sikerüljön kinyögnie pár értelmes mondatot, de hiába. 
-Hogy mondja? - vonta fel Piton a szemöldökét. 
-Nem tudom tanár úr. - köszörülte meg a torkát, így kicsit hangosabban is sikerült kipréselje magából. 
-Nem tudja? - mosolyodott el vérfagyasztó módon, majd óráknak tűnő, lassú mozdulattal fordult felénk. - Longbottom nem tudja, mily' meglepő! Ki tudna válaszolni a kérdésre? 
Mindenki lapított. Már előre tudtam, hogy mi lesz a forgatókönyv. Neville és én óra előtt egy gyors csókot váltottunk a folyosón, amit természetesen látnia kellett a denevérnek. 
-Miss Lockhart! - nézett rám negédes mosollyal. - Magának tudnia kell, hiszen az édesapja könyvet írt róla mennyire jól bánt a... akarom mondani, tudnia kell. - horkantott fel. Minden alkalmat megragadott, hogy szidja az apámat. Tudtam, hogy hibázott, de mégis az apám!
-Nem tudom tanár úr. - néztem keményen a szemébe. 
-Csakugyan... - egy pillanatra elgondolkodott, majd kinyögte az ítéletet. - Két hét büntetőmunka mind a kettőjüknek. Leülhet Longbottom. 
Neville egy sajnálom mosoly kíséretében foglalt helyet két paddal tőlem. Csak megvontam a vállam és egy sóhaj keretében jegyzetelni kezdtem. Tudtuk, hogy nem úszhatjuk meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése